Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Astrid og Sture Lindgren: Et litterært ægtepar

Astrid og Sture Lindgren: Et litterært ægtepar

BECOMING ASTRID - Official U.S. Trailer

astrid og sture lindgren

Astrid og Sture Lindgren – Den Inspirerende Historie Om En Forfatter Og Hendes Mand

Astrid Lindgren er et kendt navn i den litterære verden, og hvis du har læst “Pippi Langstrømpe” eller “Emil fra Lønneberg” så vil du straks genkende hendes navn. Lindgren var en af ​​de mest produktive forfattere i det 20. århundrede, og hendes bøger har solgt millioner af eksemplarer. Men mens de fleste mennesker kender hendes berømte karakterer, er der færre der kender til hendes liv og ægteskab med sin mand, Sture Lindgren.

Astrid og Sture mødte hinanden i midten af 1920’erne. På det tidspunkt var Astrid 21 år gammel og arbejdede som sekretær i et forlag. Sture var 23 år og arbejdede som chefredaktør på et magasin. De blev forelskede og giftede sig i 1931.

Astrid Lindgrens liv før hun blev forfatter

Født i Vimmerby, Sverige, i 1907 voksede Astrid op i en religiøs familie. Hendes far var præst, og hun blev opdraget med stærke moralske værdier. Hendes kærlighed til bøger begyndte tidligt i livet, og selv som barn skrev hun små historier og digte. Men hun blev tidligt enke og uddannede sig derfor som sekretær. Hun blev ansat i et forlag, hvor hun fik mulighed for at læse og redigere mange bøger.

Hun fik dog først sit store gennembrud i 1945 med bogen “Pippi Langstrømpe.” Bogen om den stærke, selvstændige og uregerlige pige, der bor alene i Villa Villekulla med sin hest og sin abe, blev en øjeblikkelig succes. Astrid fortsatte med at skrive bøger, inklusive den populære serie om Emil fra Lønneberg, og hun har siden modtaget adskillige priser og hædersbevisninger for sit bidrag til børnelitteraturen.

Men Astrid Lindgrens liv var ikke altid let. Hendes mand Sture led af alkoholisme, og i løbet af deres ægteskab blev deres liv præget af mange personlige kampe og svære tider.

Livet med Sture Lindgren

Sture var en betydelig personlighed i sit eget liv og var kendt for sin intelligens og vittighed. Han var også alkoholiker og led af sygdommen i mange år. Astrid og Sture havde to børn sammen, men Astrid måtte tage ansvaret for at opdrage dem alene, da Sture af og til var i behandling for sin sygdom.

Selvom Astrid beskrev deres ægteskab som lykkeligt, så var der også mange udfordringer, som hun måtte håndtere. I hendes lettere autobiografiske bøger “Samlede historier” og “Dagbøger” beskriver hun åbenhjertigt og personligt tidspunkter af kamp, herunder da hendes mand fik sit nederlag i afhold-foreningen på grund af hans alkoholisme.

Mens det kan have været vanskeligt at leve med en ægtefælle, der havde denne sygdom, så havde Astrid også følelser af medfølelse, empati og kærlighed. Hun beskriver ofte husly til ham, når han henvendte sig til hende i nød, og hun forblev hans støtte gennem mange år af hans afhængighed.

Sture døde af en hjertesygdom i 1952 i en alder af 44, og Astrid vidste, at hans alkoholisme medvirkede til hans død. Selvom Astrid blev konfronteret med den umiddelbare smerte ved hans død, så fortsatte hun med at skrive og fortsatte med at støtte sig på sit arbejde som forfatter for at bearbejde sorgen.

Astrid Lindgrens påvirkning af moderne litteratur

Selvom Astrid Lindgrens karakterer er så forskellige, så har hendes bøger påvirket generationer af børn og forældre over hele verden. Hendes bøger behandler igennem hvert kapitel nogle af de mest følsomme emner i livet, som for eksempel sorg, kærlighed og mod. Hendes karakterer er også rollemodeller for mange; Pippi Langstrømpe er kendt for sin styrke og uafhængighed, mens Emil fra Lønneberg er kendt for sin intelligens og mod. Hendes bøger er fortsat populære i dag og har inspireret mange forfattere og forældre over hele verden.

FAQs

1. Hvor mange bøger har Astrid Lindgren skrevet?

Astrid Lindgren har skrevet mere end 40 bøger i sin karriere. Hendes mest berømte bøger inkluderer “Pippi Langstrømpe”, “Emil fra Lønneberg” og “Ronja Røverdatter.”

2. Hvor gammel blev Astrid Lindgren?

Astrid Lindgren blev født i 1907 og døde i 2002 i en alder af 94 år.

3. Hvad var Sture Lindgrens erhverv?

Sture Lindgren arbejdede som chefredaktør på et magasin, før han blev forfatter.

4. Havde Astrid Lindgren børn?

Ja, Astrid Lindgren og Sture Lindgren havde to børn sammen, en søn ved navn Lars og en datter ved navn Karin.

5. Hvad skete der med Sture Lindgren?

Sture Lindgren døde af en hjertesygdom i 1952 i en alder af 44 år.

6. Hvilken type litteratur skrev Astrid Lindgren?

Astrid Lindgren skrev primært børnelitteratur, men hun skrev også noveller og andre former for skønlitteratur.

Søgeord søgt af brugere:

Se videoen om “astrid og sture lindgren”

BECOMING ASTRID – Official U.S. Trailer

se mere: cungcaphangchinhhang.com

Billeder relateret til astrid og sture lindgren

BECOMING ASTRID - Official U.S. Trailer
BECOMING ASTRID – Official U.S. Trailer

Du kan se flere oplysninger om astrid og sture lindgren her.

Se mere information her: https://cungcaphangchinhhang.com/danh-muc/cham-soc-da-mat-duong-the.html

så du har læst emneartiklen astrid og sture lindgren. Hvis du fandt denne artikel nyttig, så del den med andre. Mange tak.

Kilde: Top 37 astrid og sture lindgren

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *