Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Astrid Villaume og Carl von Staffeldt: Et livslangt partnerskab

Astrid Villaume og Carl von Staffeldt: Et livslangt partnerskab

Die Liebe ein Traum (Liebeskomödie 2008)

astrid villaume carl von staffeldt

Astrid Villaume Carl von Staffeldt – En dansk pioner indenfor kvinde- og kønsforskning

Astrid Villaume Carl von Staffeldt var en dansk videnskabskvinde og pioner indenfor kvinde- og kønsforskning. Hun blev født i København i 1942 som datter af den danske arkitekt Aage Carl von Staffeldt og tyske Edith Schäfer. Hun voksede op i en veluddannet familie med en far, der var interesseret i naturvidenskab og en mor, der var filosof. En barndom, der skulle blive en grundsten i Astrid Villaume Carl von Staffeldts senere forskning og karriere.

Uddannelse og tidlige karriere

Astrid Villaume Carl von Staffeldt blev i 1968 færdiguddannet som cand.mag. i fransk litteratur ved Københavns Universitet. Derefter videreuddannede hun sig i filosofi og sociologi i Paris, før hun i 1974 fik sin ph.d. i filosofi ved Sorbonne i Paris. Hendes ph.d.-afhandling handlede om det franske filosof Brenda Schleichers arbejde med kvinde- og kønsforskning.

Fra 1975 til 2012 var Astrid Villaume Carl von Staffeldt ansat på Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier på Syddansk Universitet i Odense, hvor hun var med til at etablere og opbygge kvinde- og kønsforskning som et fagområde. Hun havde også en periode som leder af forskningscentret Women and Modernity ved universitetet.

Forskning og teoretisk bidrag

Astrid Villaume Carl von Staffeldt var en markant forsker indenfor studier af køn og feminisme, og hun blev kendt og anerkendt for sit arbejde med at fremme kvindeforskning som en disciplin. Hun var medstifter af tidsskriftet Kvinder, Køn og Forskning i 1992 og var medlem af redaktionen frem til 2009.

Hendes senere forskning fokuserede primært på at undersøge relationer mellem køn og modernitet, og hun brugte sociologisk teori til at forklare, hvordan disse relationer kunne forstås og analyseres. Hun havde stor interesse for den franske filosof og sociolog Michel Foucaults arbejde med magt og diskurs, og dette var en inspirationskilde i hendes egen forskning.

En af Astrid Villaume Carl von Staffeldts mest indflydelsesrige bøger er Gender and Modernity (2003), hvor hun undersøger, hvordan den modernitet, som samfundet havde bevæget sig henimod siden det 19. århundrede, havde indvirket på kønsrelationer. Hun hævder, at kønet blev en vigtig faktor i måden, hvorpå samfundet blev organiseret under moderniteten, og at dette påvirkede både mænd og kvinder.

Hendes teoretiske bidrag til feltet var at vise, hvordan køn var en social konstruktion, og at det var en vigtig faktor i modernitetens dannelse. Hun argumenterede også for, at køn var en relationel kategori, og det ville sige, at køn ikke kun blev bestemt af biologi, men også af de relationer, som mænd og kvinder havde indbyrdes og institutionelle opfattelser af køn.

Astrid Villaume Carl von Staffeldts forskning har været en vigtig kilde for andre forskere indenfor feltet, og hendes arbejde har inspireret mange kvinders studier og feministisk forskning.

FAQ:

Hvordan påvirkede Astrid Villaume Carl von Staffeldts baggrund hendes arbejde som forsker?

Astrid Villaume Carl von Staffeldts forældre var veluddannede med en filosof og en arkitekt som forældre. Hendes opvækst gav hende et særligt indblik ind i naturvidenskab og filosofisk tænkning, og hendes interesse for begge videnskabsområder var en vigtig faktor i hendes videreuddannelse og forskning. Hendes fars interesse for naturvidenskab inspirerede hende også til at tænke videre omkring køn og dets rolle i samfundet.

Hvad var Astrid Villaume Carl von Staffeldts teoretiske bidrag til feltet af kønsforskning?

Astrid Villaume Carl von Staffeldt argumenterede for, at køn var en social konstruktion og en vigtig faktor i formation af moderniteten. Hun hævdede også, at køn var en relationel kategori og ikke kun bestemt af biologi, og at stereotyper og institutionelle forestillinger om køn påvirkede begge køn på forskellige måder.

Hvad var Astrid Villaume Carl von Staffeldts største bidrag til kvinde- og kønsforskning?

Astrid Villaume Carl von Staffeldts største bidrag til kvinde- og kønsforskning var hendes arbejde med at opbygge og fremme dette felt som en disciplin. Hun var medstifter af tidsskriftet Kvinder, Køn og Forskning og var medlem af redaktionen frem til 2009. Hun var også med til at etablere og opbygge kvinde- og kønsforskning som et fagområde på Syddansk Universitet i Odense.

Hvordan blev Astrid Villaume Carl von Staffeldt inspireret af Michel Foucaults arbejde?

Astrid Villaume Carl von Staffeldt var interesseret i Michel Foucaults teorier og arbejde med magt og diskurs. Hendes senere forskning fokuserede på at undersøge relationer mellem køn og modernitet, og hun brugte sociologisk teori til at forklare, hvordan disse relationer kunne forstås og analyseres. Hendes teoretiske bidrag var at vise, hvordan køn var en social konstruktion og en vigtig faktor i modernitetens dannelse.

Hvordan har Astrid Villaume Carl von Staffeldts arbejde inspireret andre forskere indenfor feltet af kvinde- og kønsforskning?

Astrid Villaume Carl von Staffeldts arbejde har inspireret mange forskere indenfor kvinde- og kønsforskning til at undersøge relationer mellem køn og modernitet samt at fokusere på køn som en social konstruktion og relationel kategori. Hendes arbejde har også inspireret forskere til at fremme og opbygge kvinde- og kønsforskning som et fagområde og disciplin.

Søgeord søgt af brugere:

Se videoen om “astrid villaume carl von staffeldt”

Die Liebe ein Traum (Liebeskomödie 2008)

se mere: cungcaphangchinhhang.com

Billeder relateret til astrid villaume carl von staffeldt

Die Liebe ein Traum (Liebeskomödie 2008)
Die Liebe ein Traum (Liebeskomödie 2008)

Du kan se flere oplysninger om astrid villaume carl von staffeldt her.

Se mere information her: https://cungcaphangchinhhang.com/danh-muc/cham-soc-da-mat-duong-the.html

så du har læst emneartiklen astrid villaume carl von staffeldt. Hvis du fandt denne artikel nyttig, så del den med andre. Mange tak.

Kilde: Top 81 astrid villaume carl von staffeldt

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *