Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Baggrunden for 9/11: Myter og fakta.

Baggrunden for 9/11: Myter og fakta.

What happened on September 11, 2001? | 9/11 attacks

baggrunden for 9 11

Baggrunden for 9/11 – Hvordan terrorangrebet i 2001 ændrede verden

Den 11. september 2001 blev USA ramt af en række terrorangreb, der ændrede verden for altid. Terrorister slog til mod World Trade Center i New York og mod Pentagon i Washington D.C., og over 3000 mennesker mistede livet. Angrebene satte gang i en række begivenheder, der har haft store konsekvenser for både USA og resten af verden. I denne artikel vil vi undersøge baggrunden for 9/11 og se på, hvordan angrebene ændrede verdens politiske landskab.

Historien om 9/11

Den 11. september 2001 var en klar og solrig dag i New York, da terrorister slog til mod World Trade Center. Klokken 8:46 fløj et kapret passagerfly ind i det nordlige tårn, og 17 minutter senere blev det sydlige tårn ramt af et andet kapret fly. Begge tårne styrtede sammen, og næsten 3000 mennesker mistede livet. Samtidig blev Pentagon i Washington D.C. også ramt af et kapret fly, og et fjerde fly blev forhindret i at ramme sit mål og styrtede ned i en mark i Pennsylvania. Terrorangrebet var det hidtil største og mest dødbringende i USAs historie.

Baggrunden for 9/11

Baggrunden for 9/11 skal ses i lyset af den vedvarende konflikt mellem Vesten og islamistiske militante grupper. Efter Sovjetunionens sammenbrud i 1991 havde USA haft en stærk position som verdens eneste supermagt, og landet havde haft en aktiv udenrigspolitik, der havde haft til formål at forsvare landets interesser og sprede demokrati og kapitalisme rundt om i verden. USA havde blandt andet været involveret i krige og konflikter i Mellemøsten, hvor de støttede Israel og samarbejdede med olieproducerende lande som Saudi-Arabien og Kuwait.

I 1990’erne opstod der dog en ny trussel mod USA og Vesten: islamistiske militante grupper, der ønskede at bekæmpe det, de opfattede som Vestens undertrykkelse af muslimer og islam. En af disse grupper var al-Qaida, som var ledet af Osama bin Laden. Al-Qaida havde blandt andet stået bag en række terrorangreb mod amerikanske mål i 1990’erne, herunder bomber mod USAs ambassader i Kenya og Tanzania i 1998.

Den amerikanske reaktion på disse angreb var at intensivere forsøgene på at fange og retsforfølge al-Qaida-medlemmer og øge beskyttelsen af amerikanske mål i udlandet. USA havde også tidligere givet militær og økonomisk støtte til den afghanske modstandsbevægelse, der kæmpede mod de sovjetiske besættelsestropper i 1980’erne, og som senere skulle danne grundlaget for Taliban-bevægelsen.

Efter 9/11 intensiverede USA sin kamp mod islamistisk terrorisme og især sin kamp mod al-Qaida. USA invaderede Afghanistan i oktober 2001 og fjernede Taliban-regeringen, der havde givet ly til al-Qaida og bin Laden. USA forsøgte også at finde og dræbe bin Laden, og i maj 2011 lykkedes det endelig at finde og dræbe ham i hans skjulested i Pakistan.

9/11 ændrede verden

Terrorangrebene den 11. september 2001 havde en dramatisk effekt på verdens politiske landskab. USA reagerede med at intensivere sin kamp mod islamistisk terrorisme og indgik en række alliancer og samarbejdsaftaler med andre lande i denne kamp. USA oprettede også det omstridte fængsel på Guantanamo Bay i Cuba, hvor mistænkte terrorister blev tilbageholdt uden retssag eller anklage.

Denne kamp mod terrorisme førte også til en række krige og militære interventioner i forskellige lande rundt om i verden, herunder Irak, Libyen og Syrien. Disse krige har været meget kontroversielle og har ført til store humanitære katastrofer og udbredt ustabilitet i de berørte lande.

9/11 førte også til en øget overvågning og indskrænkning af personlige friheder i mange lande, herunder USA og EU-landene. Dette har været meget omstridt, og mange kritikere har peget på, at det truer retsstaten og demokratiet.

FAQs

Hvem stod bag 9/11?

Terrorangrebene den 11. september 2001 blev udført af 19 islamistiske terrorister, der tilhørte den ekstremistiske gruppe al-Qaida. Osama bin Laden, der var leder af al-Qaida på det tidspunkt, påtog sig senere ansvaret for angrebene.

Hvor mange mennesker døde under 9/11?

Næsten 3000 mennesker mistede livet under 9/11-angrebene i New York og Washington D.C., herunder 246 passagerer og besætningsmedlemmer på de fire kaprede fly, 2606 i og omkring World Trade Center og 125 i Pentagon.

Hvordan har 9/11 ændret verden?

9/11 har haft store konsekvenser for verdens politiske landskab. USA og andre lande har intensiveret kampen mod islamistisk terrorisme, og der er blevet indført en lang række sikkerhedsforanstaltninger, der begrænser personlige friheder. Krige og militære interventioner i forskellige lande rundt om i verden, herunder Irak og Afghanistan, har ført til store humanitære katastrofer og udbredt ustabilitet. 9/11 har også ført til en øget mistænksomhed over for islam og en opblussen af nationalisme og populisme rundt om i verden.

Hvad kan vi lære af 9/11?

9/11 er en påmindelse om, hvor farlig og ødelæggende terrorisme kan være, og hvor vigtigt det er at bekæmpe den. Samtidig er det vigtigt at huske, at kampen mod terrorisme ikke må føre til indskrænkninger af personlige friheder og demokratiske rettigheder. Vi kan også lære af 9/11, at de komplekse politiske og økonomiske realiteter, der ligger til grund for international terrorisme, kræver langsigtet og nuanceret politisk handling og diplomatisk dialog.

Søgeord søgt af brugere: hvor mange døde i 9/11, 9/11 video, 9/11 memorial, hvor mange brandmænd døde 9/11, 9/11 wiki, 11/9 là ngày gì, 9 tháng 11, Many people were killed in america in 11th september by

Se videoen om “baggrunden for 9 11”

What happened on September 11, 2001? | 9/11 attacks

se mere: cungcaphangchinhhang.com

Billeder relateret til baggrunden for 9 11

What happened on September 11, 2001? | 9/11 attacks
What happened on September 11, 2001? | 9/11 attacks

hvor mange døde i 9/11

Hvor mange døde i 9/11?

9/11, også kendt som World Trade Center (WTC) angrebet, var en række koordinerede terrorangreb mod USA, som blev udført af den islamistiske terroristorganisation, al-Qaeda. Angrebene, der skete den 11. september 2001, førte til ødelæggelsen af ​​WTC-tårnene i New York City, USA og skadede også the Pentagon i Virginia, USA.

Angrebene førte til tabet af utallige menneskeliv, herunder ofre fra over 90 lande, som var ansat i og omkring bygningerne samt besøgende og forbipasserende. Terrorangrebene er en af de mest omfattende og ødelæggende angreb på amerikansk jord i nyere tid. Her er et kig på nogle fasinerende fakta omkring antallet af dødsfald i 9/11 angrebene.

Antal dødsfald

Den samlede dødstallet efter angrebet var enorme; ifølge officielle rapporter døde 2.977 mennesker og 6.000 blev såret. Dette tal inkluderer også de 19 hijackers, der udførte angrebene.

Det er vigtigt at bemærke, at udover de 2.977 dødsfald i angrebene, så døde mange andre mennesker i efterdybningerne af begivenhederne. Mange af dem led f.eks. af brandskader eller åndedrætsbesvær, som følge af at indånde giftige dampe fra den bortkomne bygning.

Tabet af liv påvirker også fædrene, mødre, brødre, søstre, venner og kolleger, der har involveret i tragedien. De tilbagestående har stadig til at leve med konsekvenserne af dagens begivenheder og sørge over tabet af deres kære.

Dødstallet ifølge formål

Af de 2.977 mennesker, der døde i angrebene, var de fleste omkommet i WTC-tårnene, med 2.606 mennesker, der mistede livet på stedet.

Mellem Pentagon og Shanksville, Pennsylvania, mistede 246 mennesker livet, mens 19 hijackers mistede livet, da de styrtede det fly, de stjal, der var rettet mod et andet mål, sandsynligvis den amerikanske kongres.

Dødsfald pr. nationalitet

Ifølge National September 11 Memorial & Museum, døde mennesker fra mere end 90 forskellige lande i angrebene. Af de 2.977 ofre var 246 piloter og besætningsmedlemmer, der var om bord på de fire kaprede fly.

Af de resterende dødsofre opdelte nationaliteterne sig som følgende:
– Amerikanere – 2461
– Britisk – 67
– Canadisk – 24
– Indisk – 22
– Sydafrikansk – 19
– Filippines – 16
– Alle andre – 369

Hvad var årsagen til angrebene?

Årsagen til angrebene var, at al-Qaeda ønskede at slette USA’s indflydelse over visse regioner, herunder Mellemøsten. Terrorgruppen ønskede at destabilisere regionen og skabe en hurtigere tilbagetrækning af amerikanske tropper, der var placeret i Saudi-Arabien.

Gruppen ønskede også at svække USA’s økonomiske magt ved at angribe dens mest ikonisk bygning og finansskryt samt dræbe så mange civile som muligt.

Angrebet blev omtalt som Operation Bojinka, hvor målet var at plante en ton bombe ombord på 11 passagerfly, der skulle flyve over Stillehavet fra Filippinerne til USA.

Det planlagte angreb blev opdaget af filippinske efterretningstjenester, hvilket førte til, at myndighederne arresterede flere af de mistænkte og forfulgte andre, der var involveret i planerne.

Selvom Bojinka planen blev afværget, var det her, at Osama bin Laden, grundlæggeren af al-Qaeda, begyndte at forstå potentialet i at angribe USA og realiserede sin ambition om at “give USA en prøve af den samme vold, som den havde følt gennem årene.”

Konklusion

Selvom det nu er mere end to årtier siden angrebene i 9/11 fandt sted, vil de altid have en uudslettelig indflydelse på mange mennesker, som mister livet og overlevende, der stadig arbejder gennem konsekvenserne af de tragiske hændelser.

Mange hændelser, der efterfølger angrebene, gør det tydeligt for os, at der findes moderselskaber til stater, der støtter terrorismen rundt om i verden. Det er på baggrund af dette, at verdens ledende nationer i dag samarbejder for at forhindre yderligere terrorangreb.

FAQs

1. Hvordan planlagde al-Qaeda angrebet?

al-Qaeda planlagde angrebene i mindst fem år. Gruppen kaprede fire fly og styrtede to af dem mod World Trade Center-tårnene i New York City. Det tredje fly ramte Pentagon i Washington, DC, og det fjerde fly styrtede ned i en mark nær Shanksville, PA.

2. Hvor lang tid tog angrebene?

Angrebene fandt sted på en kort time i USA d. 11 september 2001, mellem kl. 08:46 og 10:28, men dødsfaldene fortsatte i dagene efter i New York, da redningsarbejderne forsøgte at redde overlevende og ruiner.

3. Hvor mange personer overlevede angrebene?

Ifølge Nationale September 11 Memorial & Museum formåede 20 mennesker at overleve begivenhederne i det nordlige tårn i World Trade Center, mens en anden gruppe af 18 personer overlevede brændene i det sydlige tårn.

4. Hvad skete der med bygningen efter angrebet?

The World Trade Center’s Twin Towers blev fuldstændig ødelagt, efter en af de største tragedier i amerikansk historie.

5. Hvad var virkningen af angrebene på Amerikas økonomi?

Angrebene havde en ødelæggende virkning på ikke kun USA’s økonomi, men på verdens basis. Umiddelbart efter angrebene styrtdykkede aktiemarkedet, da investorerne var bekymrede for den økonomiske konsekvens, som tårnene havde. Men USA’s evne til at komme sig og genvinde er markant, og stadig i stand til at fungere som en ledende global økonomi.

9/11 video

9/11-video: En rystende og kontroversiel optagelse af en af de mest tragiske dage i verdenshistorien

9/11-videoen er en optagelse af begivenhederne den 11. september 2001, hvor fire fly blev kapret af terrorister fra Al-Qaeda og brugt som våben i angreb mod World Trade Center i New York og Pentagon i Washington, D.C.

Optagelsen er i dag en af de mest berømte og kontroversielle videoer i verdenshistorien. Den viser de dramatiske scener af de to tårnes sammenbrud og de hændelser, der førte op til det.

For mange er 9/11-videoen en reminder om en af de mørkeste dage i moderne historie. For andre er den en kilde til spekulation og teorier om mulig regeringsindblanding i terrorangrebet.

Hvad er 9/11-videoen?

9/11-videoen er en optagelse af begivenhederne den 11. september 2001. Optagelsen blev primært taget af journalister, der befandt sig i nærheden af World Trade Center i New York og Pentagon i Washington, D.C.

Nogle af de mest berømte optagelser inkluderer tårnene, da de blev ramt af flyene, og derefter de spektakulære sammenbrud af tårnene, som resulterede i over 2.600 dødsfald.

Hvordan blev 9/11-videoen taget?

9/11-videoen blev taget af mange forskellige mennesker på forskellige steder. Nogle af de mest berømte optagelser blev taget af journalister, der befandt sig i New York og Washington, D.C. på tidspunktet for angrebene.

Andre optagelser blev taget af øjenvidner, som befandt sig på gaden eller i nærliggende bygninger. Disse optagelser spænder fra amatørvideoer taget med mobiltelefoner til professionelle optagelser taget af sikkerhedskameraer i området.

Hvad viser 9/11-videoen?

9/11-videoen viser en række hændelser, der førte op til og efter terrorangrebene den 11. september 2001. Optagelsen viser angrebet på World Trade Center, herunder det øjeblik de to tårne blev ramt af flyene og sammenbruddet af de to tårne.

Optagelsen viser også angrebet på Pentagon og det øjeblik, hvor et fjerde fly, United Airlines Flight 93, blev kapret og styrtede ned i en mark i Pennsylvania. Endelig viser optagelsen også redningsarbejdernes indsats på stedet og befolkningens reaktion på de tragiske hændelser.

Hvordan har 9/11-videoen påvirket verden?

9/11-videoen har haft en enorm indflydelse på verden og dens kultur. Videoen har påvirket kunst, musik, film og tv, og den har også haft en politisk indflydelse.

9/11-videoen har også haft stor betydning for overvågnings- og privatlivets sikkerhed. Angrebene førte til oprettelsen af USAs patriotlov, som gav regeringen øget overvågningsbeføjelser.

Nogle mennesker mener, at 9/11-videoen har været med til at øge antallet af konspirationsteorier og skepsis overfor officielle narrative af hændelserne. Andre ser den som en påmindelse om den svære tid i amerikansk historie og en advarsel om vigtigheden af at stå sammen i tider med krise og tragedie.

Hvordan har offentligheden reageret på 9/11-videoen?

Offentlighedens reaktion på 9/11-videoen har været pæreformet og kontroversiel. Nogle mennesker har respondert med medfølelse og sorg over de tragiske hændelser, mens andre har udtrykt skepsis og mistillid til offentlige narrativer af hændelserne.

Nogle mennesker mener, at 9/11-videoen burde være offentligt tilgængelig for alle, mens andre mener at visning af videoen kan være en fornærmelse af ofrene og deres familier.

Hvad er de største kontroverser omkring 9/11-videoen?

Der er mange kontroverser omkring 9/11-videoen. Nogle mennesker mener, at visse dele af optagelsen er blevet censureret eller redigeret, mens andre hævder, at visse dele af optagelsen har været forfalsket eller manipuleret.

En af de største kontroverser omkring 9/11-videoen er spørgsmålet om, hvad der forårsagede sammenbruddet af de to tårne. Nogle mennesker mener, at tårnene blev sprængt af bomber, mens andre mener, at tårnene faldt på grund af svigtende strukturelle elementer.

Endelig er der også kontroverser omkring regeringens rolle i hændelserne. Nogle mennesker mener, at regeringen var involveret i planlægningen af angrebene, mens andre mener, at regeringen forhindrede oplysninger om muligt angreb på forhånd.

Hvad er konspirationsteorier omkring 9/11-videoen?

Der er mange konspirationsteorier omkring 9/11-videoen. Nogle af de mest kendte inkluderer teorien om, at tårnene blev sprængt af bomber, snarere end af flyene, og at Pentagon ikke blev ramt af et fly, men af en missil.

En anden teori er, at regeringen var involveret i planlægningen af angrebene og muligvis endda af stå bag selve angrebet. Endelig hævder nogle, at angrebet på World Trade Center og angrebet på Pentagon var et forsøg på at ødelægge beviser for amerikansk støtte til Al-Qaeda.

Hvad siger eksperter om 9/11-videoen?

Eksperter er uenige om, hvad der forårsagede sammenbruddet af de to tårne. Nogle mener, at tårnene faldt på grund af flystyrtene og brande, mens andre mener, at de var sprængt af bomber.

En undersøgelse gennemført af National Institute of Standards and Technology bekræftede den første teori og konkluderede, at tårnene var faldet som følge af den massive skade, der blev påført af flyene og de resulterende brande.

Endelig er eksperter også uenige om kontroverserne omkring regeringens rolle i hændelserne. De fleste eksperter mener, at der ikke er nogen solid bevis for, at regeringen var involveret i planlægningen af angrebene.

Konklusion

9/11-videoen er en rystende og kontroversiel optagelse af en af de mest tragiske dage i verdenshistorien. Optagelsen er en påmindelse om den svære tid i amerikansk historie og en advarsel om vigtigheden af at stå sammen i tider med krise og tragedie.

Der er mange kontroverser omkring 9/11-videoen, og nogle mennesker har udtrykt skepsis og mistillid til officielle narrative af hændelserne. Uanset hvad man tror, vil 9/11-videoen fortsætte med at vække følelser og debat i mange år fremover.

Du kan se flere oplysninger om baggrunden for 9 11 her.

Se mere information her: Seneste 127 artikler til dig

så du har læst emneartiklen baggrunden for 9 11. Hvis du fandt denne artikel nyttig, så del den med andre. Mange tak.

Kilde: Top 36 baggrunden for 9 11

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *