Chuyển tới nội dung
Trang chủ » 80’ernes mest populære bands – Hvilken var din favorit?

80’ernes mest populære bands – Hvilken var din favorit?

TOP 100 BANDS OF THE '80s

bands i 80 erne

Bands i 80’erne: Musikkens Gyldne Tid i Danmark

80’erne var en periode præget af musikalsk kreativitet og udvikling i Danmark og over hele verden. De mange genrer og trends, der blev introduceret i løbet af årtiet, har længe været kredit til at have forvandlet musikscenen og defineres som en tid, der bryder grænserne og lærer os at tænke på en mere fortsat måde. Derfor kan det ikke undgås at nævne de bands, der gjorde 80’erne til en gylden tid for musik i Danmark, og som stadig huskes og hører populære sange fra dengang i dag.

Danseorkestret

Danseorkestret var et dansk band, der blev dannet i København i 1984. De blev kendt for deres energiske optrædener og opzwippende musik, og var uanset tid og sted garant for en god fest. Deres mange hit numre nåede bredt ud og blev et fast indslag på alle 80’er fester. Bandet blev oprindeligt dannet af brødrene Søren og Jørgen Skov, men er siden vokset til en stor familie på syv medlemmer.

Der er flere sange, der står ud blandt danseorkestrets diskografi, men deres absolutte største hit var ”Kom Tilbage Nu!” fra 1987, som stadig i dag er en uomgængelig dansenummer. Andre kendte hits inkluderer ”Regndans”, “Gi’ mig hvad du har” og “Satellit”. Danseorkestret er stadig aktivt i dag, selvom de fleste af medlemmerne har skabt solo projekter.

Tøsedrengene

Tøsedrengene var et dansk popballadeband med frontmanden og sangeren Ivan Pedersen. Bandet blev dannet i 1979 og blev hurtigt populære for deres dansable og iørefaldende popmusik. Med sange som “Sig Du Ka’ Li’ Mig”, “Så gik der tid med det” og “Indianer”, blev Tøsedrengene et af de mest populære bands i 80’erne, og indtil i dag er deres musik stadig lige så populær.

Tøsedrengene fortsatte, som et band frem til 1989, hvor de blev opløst. Siden blev Ivan Pedersen i stedet kendt for sine soloprojekter og optrædener med andre kendte navne, herunder Kim Larsen og Anne Dorte Michelsen.

Kim Larsen

Selvom Kim Larsen ikke kan betegnes som et band, er han stadig en af Danmarks mest respekterede musikere og en vigtig figur i dansk musikhistorie. Kim Larsen begyndte sin karriere i slutningen af ​​60’erne som en del af det legendariske dansktop-band Gasolin, men forlod senere gruppen for at dyrke sin solokarriere.

I 80’erne var Kim Larsen en af de mest populære musikere i Danmark, og hans musik kendes af næsten alle danskere. Han var kendt for sine fængende melodier og stærke tekster, der ofte handlede om livet på landet og hverdagsproblemerne for de danske borgere. Kendte numre inkluderer ”Papirsklip”, “Midt om natten” og ”Susanne”. Desværre døde Kim Larsen i 2018, men hans eftermæle og musik vil for altid leve videre.

TV-2

TV-2 er et af Danmarks mest afholdte poprock-bands i 80’erne. Bandet blev dannet i 1981 af Steffen Brandt og resten af medlemmerne, og fik hit med flere af deres sange, herunder “Ku’ godt være”, “ De første kærester på månen” og ”Tuxedo Junction”. TV-2’s sange var kendetegnet ved deres humoristiske og velskrevne tekster, der ramte lige ned i hjertet på de danske lyttere.

I dag har TV-2 stadig stor betydning for dansk musik, og deres koncerter er stadig populære blandt ung og gammel, trods deres lange karriere på over 40 år.

FAQs

Q: Hvornår blev danseorkestret dannet?

A: Danseorkestret blev dannet i 1984 i København af brødrene Søren og Jørgen Skov.

Q: Hvad er Tøsedrengenes største hit?

A: Tøsedrengenes største hit er “Sig Du Ka’ Li’ Mig” fra 1982, som stadig er en populær sang i dag.

Q: Hvornår døde Kim Larsen?

A: Kim Larsen døde den 30. september 2018.

Q: Hvem stiftede TV-2?

A: TV-2 blev stiftet af Steffen Brandt og resten af ​​medlemmerne i 1981.

Søgeord søgt af brugere: danske bands i 80’erne, amerikanske bands fra 80’erne, 80’er musik top 100, dansk musik 80’erne, hollandsk band fra 80’erne, kvindelige sangerinder 80’erne, musik fra 80’erne, glemte 80’er hits

Se videoen om “bands i 80 erne”

TOP 100 BANDS OF THE ’80s

se mere: cungcaphangchinhhang.com

Billeder relateret til bands i 80 erne

TOP 100 BANDS OF THE '80s
TOP 100 BANDS OF THE ’80s

danske bands i 80’erne

Danske Bands i 80’erne

Danske bands i 80’erne var en stor del af den danske musikhistorie. Denne tid var præget af mange forskellige genrer, og et utal af danske bands sprang ud i denne periode. Fra punk over new wave og pop til heavy metal og rock, var der noget for enhver smag.

I 80’erne var musikbranchen i Danmark i en rivende udvikling, og der var mange pladeselskaber der dukkede op. Dette gav danske bands gode muligheder for at få deres musik ud til en større skare og opnå succes.

Her er et kig på nogle af de mest populære og ikoniske danske bands fra 80’erne:

D-A-D

D-A-D, tidligere kendt som Disneyland After Dark, var et af de mest populære rockbands i Danmark i 80’erne. Bandet havde sine rødder i punk-rock, men deres lyd udviklede sig hurtigt til en tungere, mere melodisk rock. D-A-D blev dannet i 1982 og fik deres første store gennembrud i 1986 med albummet “Call of the Wild”. Bandet blev yderligere kendt i 80’erne med hitsange som “Sleeping My Day Away” og “Jihad”. Meget af D-A-D’s musik fra denne tid afspejler de dystre og tunge sider af livet, selvom det også kan være inspirerende og positivt.

Tøsedrengene

Tøsedrengene var et dansk popband, der blev dannet i 1975 og opnåede stor popularitet i 80’erne. Bandet bestod af fire medlemmer: Otto Brandenburg, Steffen Brandt, Anders Valbro og Tøsedrengen. Musikken var en blanding af pop og rock med harmoniske vokalarrangementer. Tøsedrengene blev kendt for sange som “Sig du ka’ li’ mig” og “Indianer”. Bandet blev opløst i 1987, men blev reformeret i 1991 og har eksisteret siden da med store hits som “Johnny, han var lige ved at blive sindssyg” og “S.O.S.”.

TV-2

TV-2 blev dannet i Aarhus i 1981 af sanger og sangskriver Steffen Brandt og trommeslager Hans Erik Lerchenfeld. Bandets lyd var en blanding af rock, pop og new wave og blev ofte betegnet som “danskbeat”. TV-2 opnåede stor popularitet i 80’erne med hits som “Ku’ godt være” og “De første kærester på månen”. Siden dannelsen har TV-2 udgivet over 20 albummer og er stadigvæk et af de mest populære danske bands.

Nephew

Nephew er et dansk rockband, der blev dannet i Århus i 1996. Bandet er imidlertid mest kendt for deres udgivelser i 00’erne og 10’erne, men startede allerede i 80’erne. Nephews musik er en blanding af rock, post-punk og elektronisk musik. Bandet blev kendt i 2004 med albummet “USADSB”, som indeholder sange som “Movie Klip” og “En Wannabe Darth Vader”. Siden da har Nephew udgivet et antal succesrige albums og turneret både i Danmark og udlandet.

Sort Sol

Sort Sol blev dannet i København i 1977 og er et af Danmarks mest populære rockbands. Bandet er kendt for sin eksperimentelle rockmusik, som har elementer af punk, post-punk, new wave og heavy metal. Sort Sol fik sit første store gennembrud i 1986 med albummet “Holler High”. Bandet blev yderligere kendt med sange som “Let Your Fingers Do the Walking” og “Rhine Wine”. Sort Sol er stadig aktiv og turnerer af og til stadigvæk.

FAQs om Danske Bands i 80’erne

Spørgsmål: Hvad var den mest populære musikgenre i Danmark i 80’erne?

Svar: Danske bands i 80’erne spændte over et utal af genrer, men pop og rock var nogle af de mest populære. Nogle af de mest ikoniske og populære bands i Danmark i 80’erne var D-A-D, Tøsedrengene, TV-2, Nephew og Sort Sol.

Spørgsmål: Hvad var nogle af de mest populære sange fra danske bands i 80’erne?

Svar: Der var mange populære sange fra danske bands i 80’erne. Nogle af de mest kendte sange er “Sleeping My Day Away” af D-A-D, “Sig du ka’ li’ mig” af Tøsedrengene, “Ku’ godt være” af TV-2 og “Let Your Fingers Do the Walking” af Sort Sol.

Spørgsmål: Hvilke pladeselskaber var aktive i Danmark i 80’erne?

Svar: En håndfuld pladeselskaber var aktive i Danmark i 80’erne, som for eksempel EMI, CBS og Mega Records. Den danske afdeling af disse pladeselskaber havde stor betydning for, at danske bands kunne få deres musik ud til en stor skare og opnå succes.

Spørgsmål: Hvilke danske bands fra 80’erne er stadig aktive i dag?

Svar: Nogle af de danske bands fra 80’erne, som stadig er aktive i dag, er D-A-D, Tøsedrengene, TV-2 og Sort Sol. Disse bands har fortsat en stor støtte fra deres fans og optræder stadigvæk både i Danmark og udlandet.

Spørgsmål: Hvordan har danske bands i 80’erne påvirket den danske musikscene i dag?

Svar: Danske bands i 80’erne har haft en stor indflydelse på den danske musikscene i dag. Deres musik har inspireret generationer af danske musikere og har sat sit præg på den danske musikalske arv. Mange af de bands, der opstod i denne periode, gjorde det muligt for de senere generationer at opnå succes. Den danske musikscene i dag er meget levende og omfattende takket være de mange bands, der startede i 80’erne.

amerikanske bands fra 80’erne

Amerikanske bands fra 80’erne

80’erne var en tid med ikoniske bands og musikalske revolutioner, der påvirkede generationer. Fra rock til pop, heavy metal til hip hop, var der noget for enhver smag. Amerikanske bands spillede en afgørende rolle i denne musikalske tidsalder og er stadig kendt og elsket den dag i dag. I denne artikel vil vi kigge på nogle af de mest indflydelsesrige amerikanske bands fra 80’erne.

Guns N’ Roses

Guns N’ Roses blev dannet i Los Angeles i 1985 og var frygtløse og provokerende. Bandet bestod af Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Izzy Stradlin og Steven Adler. Deres debutalbum “Appetite for Destruction”, der udkom i 1987, er det bedst sælgende debutalbum nogensinde og er stadig et af de bedst sælgende albums nogensinde. Med hitsingler som “Sweet Child o’ Mine” og “Welcome to the Jungle” satte bandet standarden for hardrock i 80’erne.

Metallica

Metallica blev dannet i Los Angeles i 1981 og bestod af James Hetfield, Lars Ulrich, Dave Mustaine og Ron McGovney. Bandet blev senere kendt for deres skærphed og eksplosivitet og blev et af de mest indflydelsesrige heavy metal-bands i historien. Deres første album, “Kill ‘Em All”, udkom i 1983, og det var det første album, der blev udgivet på Metallicas eget pladeselskab. På trods af deres popularitet i 80’erne fortsætter bandet stadig med at slå publikumsrekorder og skabe episke musikalske øjeblikke.

Bon Jovi

Bon Jovi blev dannet i New Jersey i 1983 og bestod af Jon Bon Jovi, Richie Sambora, David Bryan, Tico Torres og Alec John Such. Deres musik var en blanding af rock og pop, og de blev kendt for deres hitsange og energiske koncerter. Bandets tredje album, “Slippery When Wet”, udkom i 1986 og solgte mere end 28 millioner eksemplarer på verdensplan. Deres hitsingle “Livin’ on a Prayer” er blevet en af ​​de mest kendte sange fra 80’erne og er stadig et populært nummer til fester og karaokeaftener.

Van Halen

Van Halen blev dannet i Californien i 1972 og bestod oprindeligt af de tre Van Halen-brødre, Eddie, Alex og Michael Anthony. I 1985 sluttede David Lee Roth sig til bandet som forsanger. Bandet var kendt for at blande rock med heavy metal og blev berømt for deres energiske koncerter. Deres album “1984” var et af de mest succesfulde album i deres karriere med hits som “Jump”, “Panama” og “Hot for Teacher”.

Whitney Houston

Whitney Houston var en amerikansk sangerinde med en stemme, der kunne røre enhver. Hun blev født i New Jersey i 1963 og begyndte at synge i kirkekor. Hun blev hurtigt opdaget af musikbranchen og blev berømt for sin utrolige stemme og hitsange. Hendes mest kendte album, “Whitney Houston”, udkom i 1985 og solgte mere end 22 millioner eksemplarer. Hendes version af sangen “I Will Always Love You” blev en af ​​de mest kendte sange nogensinde og har stadig en stor indflydelse på musikbranchen i dag.

Michael Jackson

Michael Jackson var en af ​​de mest berømte og indflydelsesrige musikere i verden i løbet af 80’erne. Han blev født i Indiana i 1958 og begyndte at optræde som barn i gruppen The Jackson 5. Han gik senere solo og blev kendt for sit unikke udseende og stil og musik af høj kvalitet. Hans album “Thriller” fra 1982 er det bedst sælgende album nogensinde og har solgt mere end 66 millioner eksemplarer. Han var også kendt for sine imponerende musikvideoer, som inkluderede “Thriller”, “Beat It” og “Billie Jean”.

FAQs

Hvad var det største amerikanske band i 80’erne?

Det er svært at sige, hvilket band der var det største i 80’erne, da der var så mange succesfulde bands i denne periode. Dog er Guns N’ Roses, Metallica, Bon Jovi og Van Halen blandt de mest populære og indflydelsesrige bands fra denne tid.

Hvordan påvirkede de amerikanske bands fra 80’erne musikbranchen?

De amerikanske bands fra 80’erne introducerede mange nye musikgenrer og trends i musikverdenen. De påvirkede generationer af musikere og fans og er stadig kendt og elsket den dag i dag.

Hvordan var musikken fra 80’erne forskellig fra musikken i dag?

Musikken fra 80’erne havde en meget anderledes lyd og stil end musikken i dag. Der var en række nye musikgenrer og -trends, som nu er blevet klassikere, såsom glam rock og new wave. Musikken var ofte mere instrumentel og mindre fokuseret på produktion og teknologi.

Hvad er de mest kendte sange fra amerikanske bands fra 80’erne?

Der er utallige kendte sange fra dette årti, men nogle af de mest populære inkluderer Guns N’ Roses “Sweet Child o’ Mine” og “Welcome to the Jungle”, Metallicas “Master of Puppets” og “One”, Bon Jovis “Livin ‘on a Prayer” og Van Halens “Jump” og “Panama”.

Du kan se flere oplysninger om bands i 80 erne her.

Se mere information her: Seneste 127 artikler til dig

så du har læst emneartiklen bands i 80 erne. Hvis du fandt denne artikel nyttig, så del den med andre. Mange tak.

Kilde: Top 89 bands i 80 erne

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *