Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Al Qaidas vej til terrorangrebet 11. september

Al Qaidas vej til terrorangrebet 11. september

Al-Qaida Posts Sept. 11th Video

al qaida vejen til 11 september

Al-Qaida vejen til 11. september

11. september 2001 var en skelsættende dag for ikke kun USA, men også resten af verden. Det var den dag, hvor terrororganisationen al-Qaida udførte et angreb på World Trade Center i New York City og Pentagon i Washington DC. Angrebet kostede mere end 3.000 mennesker livet og efterlod en dyb ar på det amerikanske samfund.

Men hvordan kom al-Qaida til at udføre sådan en voldelig og destruktiv handling? Hvad er historien bag al-Qaida, og hvordan blev den terrororganisation, som vi kender den i dag?

Historien om al-Qaida begynder i midten af 1980’erne i Afghanistan. Det var en tid, hvor Sovjetunionen invaderede Afghanistan, og USA og dets allierede støttede oprørsgrupper, der kæmpede imod den sovjetiske besættelse. Nogle af disse oprørsgrupper var islamistiske, og de modtog også støtte fra Saudi-Arabien og Pakistan.

En af lederne af en af disse islamistiske oprørsgrupper var en mand ved navn Osama bin Laden. Han var en saudiarabisk forretningsmand, der brugte sin formue til at støtte og bevæbne de islamistiske oprørsgrupper i Afghanistan. Bin Laden var en tilhænger af en fundamentalistisk tolkning af islam, og han ønskede at bruge sin formue og indflydelse til at sprede denne ideologi rundt i mellemøsten.

Efter at Sovjetunionen trak sig ud af Afghanistan i 1989, vendte bin Laden og hans tilhængere tilbage til Saudi-Arabien. Men bin Laden var blevet en kontroversiel person i Saudi-Arabien, og han var ikke længere velkommen i landet. Han rejste derfor til Sudan, hvor han fortsatte med at bygge op sin bevægelse, der nu blev kendt som al-Qaida.

Al-Qaida betyder “basen” på arabisk, og organisationen havde til formål at samle islamistiske fundamentalister fra hele verden og bekæmpe, hvad de anså for at være de vantro og deres allierede. Al-Qaida ønskede at skabe et kalifat, en islamisk stat, der ville omfatte hele den muslimske verden.

I 1996 vendte bin Laden tilbage til Afghanistan, da den islamistiske Taliban-bevægelse havde taget magten i landet. Bin Laden så Taliban som allierede, og al-Qaida fik lov til at oprette træningslejre i Afghanistan, hvor de trænede deres medlemmer i guerillakrigsførelse og terrorangreb.

Al-Qaida var involveret i flere angreb i løbet af 1990’erne, herunder bombningen af ​​amerikanske ambassader i Nairobi og Dar es Salaam i 1998, som kostede mere end 200 mennesker livet. Al-Qaida blev også anklaget for at stå bag bombningen af ​​amerikanske marinekorpset i Beirut i 1983 og angrebet på USS Cole i Yemen i 2000.

Men det var angrebet på World Trade Center i New York City og Pentagon i Washington DC, der gjorde al-Qaida til verdens mest berygtede terrororganisation. Angrebet blev udført den 11. september 2001, hvor 19 al-Qaida-terrorister kaprede fire passagerfly og styrede dem ind i World Trade Center og Pentagon. Angrebet kostede mere end 3.000 mennesker livet og sendte chokbølger rundt i hele verden.

Efter angrebet gik USA og dets allierede i krig mod al-Qaida og Taliban i Afghanistan. USA iværksatte også en global kampagne mod terrorisme, der førte til en række arrestationer og drab på højtstående medlemmer af al-Qaida.

Bin Laden, der havde været leder af al-Qaida siden dens oprettelse, blev dræbt af amerikanske specialstyrker i Abbottabad, Pakistan i 2011. Men selvom bin Laden var død, betød det ikke, at al-Qaida var blevet ødelagt. Organisationen fortsatte med at operere rundt om i verden og har været involveret i flere terrorangreb siden 11. september 2001.

FAQs

1. Hvordan blev al-Qaida finansieret?

Al-Qaida blev primært finansieret af Osama bin Ladens personlige formue og pengeindsamlinger fra velhavende støtter, primært fra Saudi-Arabien. Organisationen finansierede også sig selv gennem smugling og narkotikahandel.

2. Hvordan opererede al-Qaida?

Al-Qaida var en decentraliseret organisation, hvor celler rundt om i verden var forbundet gennem bin Laden og hans nærmeste tilhængere. Organisationen havde også en hiérarkisk struktur, hvor bin Laden var øverstkommanderende og afgjorde større beslutninger.

3. Hvordan forholder al-Qaida sig til ISIS?

Al-Qaida og ISIS er rivaliserende jihadistgrupper, og deres forhold er anstrengt. Mens al-Qaida også ønsker at skabe en islamisk stat, er de mere forsigtige med at anvende voldelige midler og har mere fokus på en langsigtet strategi. ISIS derimod har været mere aggressiv i deres brug af vold og terror.

4. Hvor er al-Qaida nu?

Al-Qaida opererer stadig rundt om i verden, men organisationen er blevet svækket af faldet af dens øverstkommanderende Osama bin Laden og den globale kampagne mod terrorisme iværksat af USA og dets allierede. Al-Qaida har stadig træningslejre i lande som Yemen og Somalia og er stadig aktiv i konflikter i mellemøsten og Afrika.

Søgeord søgt af brugere:

Se videoen om “al qaida vejen til 11 september”

Al-Qaida Posts Sept. 11th Video

se mere: cungcaphangchinhhang.com

Billeder relateret til al qaida vejen til 11 september

Al-Qaida Posts Sept. 11th Video
Al-Qaida Posts Sept. 11th Video

Du kan se flere oplysninger om al qaida vejen til 11 september her.

Se mere information her: Seneste 127 artikler til dig

så du har læst emneartiklen al qaida vejen til 11 september. Hvis du fandt denne artikel nyttig, så del den med andre. Mange tak.

Kilde: Top 38 al qaida vejen til 11 september

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *