anmeldelse af mød mig på cassiopeia
” Mød mig på Cassiopeia” er en dansk sci-fi film, der blev udgivet i 1951. Filmen er instrueret af Torben Anton Svendsen og skrevet af Ib Melchior og Svend Aage Stroop. “Mød mig på Cassiopeia” var den første danske film, der blev optaget i Technicolor, og den var også den første danske sci-fi-film. Filmen fortæller historien om en gruppe astronauter, der besøger en fjern planet i vores galakse. I denne artikel vil jeg give min anmeldelse af “Mød mig på Cassiopeia”.
Handling
Filmen begynder med en voice-over, der fortæller os, at en gruppe astronauter er på en mission for at undersøge en fjern planet i vores galakse. Astronauterne – Keld, Sonja, Hauge og Sølver – ankommer til planeten, og de bliver straks mødt af en mystisk kvinde ved navn La på sin hestelignende skabning. La viser dem rundt på planeten og introducerer dem til nogle af beboerne, som alle er meget høflige og venlige.
Men det varer ikke længe, før astronauterne opdager, at der er mere ved planeten end det, der møder øjet. De opdager en borg fuld af livløse robotter, som tilsyneladende engang var værtskab for levende væsener. Astronauterne bliver også angrebet af en gruppe monstre, men undslipper med nød og næppe.
Efter at have genopladet deres forsyninger på planeten, beslutter astronauterne at udforske mere. De opdager en underjordisk hule, hvor de finder en gigantisk diamant. Men deres glæde er kortvarig, da de angribes af en anden gruppe monstre, der trækker Keld og Sonja ned i et dybt hul.
Sølver og Hauge vender tilbage til borgen og opdager, at robotterne pludselig vågner op og begynder at angribe dem. De opdager også, at La faktisk er en robot, og at planeten ikke er så venlig, som det ser ud til at være. Sølver og Hauge klarer sig undslippe fra robotten og flygte tilbage til rumskibet, hvor de finder Keld og Sonja levende og godt.
Sammen flyver de væk fra planeten, men de opdager, at de har bragt monstre med sig på rumskibet. Astronauterne kæmper mod monstrene, men det lykkes dem at trække sig ud af galaksen og vende tilbage til Jorden.
Anmeldelse
“Mød mig på Cassiopeia” er en interessant og unik sci-fi film. Det er bemærkelsesværdigt, at filmen blev lavet i 1951, hvor der ikke var mange danske sci-fi-produktioner. Filmen er atmosfærisk, og billederne af den fremmede planet og dens beboere er smukt lavet.
Skuespillet i filmen er også ganske godt. De fire astronauter spilles af John Price, Annie Birgit Garde, Poul Reichhardt og Mimi Heinrich, og de gør et godt stykke arbejde med at portrættere karakterernes mod og vagtsomhed i en ukendt verden. La blev spillet af Tove Maës, og hun gør et imponerende stykke arbejde som den gådefulde kvinde, der viser sig at være en robot.
Filmen har også nogle imponerende specialeffekter, især i betragtning af dens alder. De intergalaktiske scener, robotterne og monstrene ser alle ganske godt ud og kunne sagtens have været brugt i en moderne sci-fi-film.
Der er dog også nogle aspekter af filmen, der ikke fungerer så godt. Historien er nogle gange forvirrende, og det er ikke altid klart, hvad der foregår. De største problemer er monstrene, der efter min mening ikke er særlig skræmmende, og de er også lidt tåbelige – især i betragtning af at La fortæller astronauterne, at monstrene ikke spiser eller dræber, men kun vil spille med dem.
Alt i alt er “Mød mig på Cassiopeia” en værdig sci-fi-film og en interessant del af dansk filmhistorie. Det er bestemt en film, der er værd at se for sci-fi-entusiaster og alle, der er interesseret i at se en sjælden dansk produktion.
FAQs
Q: Hvornår blev “Mød mig på Cassiopeia” udgivet?
A: “Mød mig på Cassiopeia” blev udgivet i 1951.
Q: Hvem instruerede “Mød mig på Cassiopeia”?
A: Filmen blev instrueret af Torben Anton Svendsen.
Q: Hvem skrev manuskriptet til filmen?
A: Manuskriptet blev skrevet af Ib Melchior og Svend Aage Stroop.
Q: Var “Mød mig på Cassiopeia” den første danske sci-fi-film?
A: Ja, “Mød mig på Cassiopeia” var den første danske sci-fi-film.
Q: Hvem spillede de fire astronauter?
A: De fire astronauter blev spillet af John Price, Annie Birgit Garde, Poul Reichhardt og Mimi Heinrich.
Q: Hvem spillede La?
A: La blev spillet af Tove Maës.
Q: Hvornår blev filmen optaget i?
A: “Mød mig på Cassiopeia” blev optaget i Technicolor.
Q: Er der nogen specialeffekter i filmen?
A: Ja, der er nogle imponerende specialeffekter i filmen. De intergalaktiske scener, robotterne og monstrene ser alle ganske godt ud og kunne sagtens have været brugt i en moderne sci-fi-film.
Q: Er “Mød mig på Cassiopeia” værd at se?
A: Ja, det er bestemt en film, der er værd at se for sci-fi-entusiaster og alle, der er interesseret i at se en sjælden dansk produktion.
Søgeord søgt af brugere:
Se videoen om “anmeldelse af mød mig på cassiopeia”
Mød mig paa Cassiopeia (1951) – Den allersidste dans (Poul Reichhardt & Bodil Kjer)
se mere: cungcaphangchinhhang.com
Billeder relateret til anmeldelse af mød mig på cassiopeia

Du kan se flere oplysninger om anmeldelse af mød mig på cassiopeia her.
- Nostalgiske melodier i revyagtig udgave af “Mød mig på …
- Mød mig på Cassiopeia« er som at drikke champagne uden …
- Anmeldelse: Mød mig på Cassiopeia, Folketeatret
- Anmeldelse: Mød mig på Cassiopeia – Scenekanten
- MØD MIG PÅ CASSIOPEIA – Kulturinformation
- Anmeldelse: Mød mig på Cassiopeia | jv.dk
- ANMELDELSE: Mød mig på Cassiopeia, Nyborg Voldspil
- Mød mig på Cassiopeia – det blev en musical (heldigvis)
- ‘Mød mig på Cassiopeia’ på Folketeatret – Anmeldelse
- Musens sang – Wikipedia, den frie encyklopædi
- Mød mig på Cassiopeia – Wikipedia, den frie encyklopædi
- Mød mig på Cassiopeia Folketeatret 31.1. 2019 – Gregers DH
Se mere information her: https://cungcaphangchinhhang.com/danh-muc/cham-soc-da-mat-duong-the.html
så du har læst emneartiklen anmeldelse af mød mig på cassiopeia. Hvis du fandt denne artikel nyttig, så del den med andre. Mange tak.