anne wivel søren kierkegaard
Anne Wivel og Søren Kierkegaard er en af de mest interessante og fascinerende relationer i dansk historie. Søren Kierkegaard var en af de største tænkere i det 19. århundrede, mens Anne Wivel var hans langvarige forlovede. Deres forhold var dog langt fra traditionelt, da det var fyldt med dramatik og smerte. I denne artikel vil vi tage et nærmere kig på forholdet mellem disse to personer og deres samspil.
Søren Kierkegaard
Søren Kierkegaard blev født i København i 1813 og voksede op i en velstående og veluddannet familie. Kierkegaard var en genial og kontroversiel filosof, teolog og forfatter, der kom til at definere eksistentialismen. Han var kendt for sit mærkelige og særprægede udseende, hans kritik af den moderne kristendom og hans personlige kamp for at finde mening i tilværelsen. Kierkegaard anses for at være en af grundlæggerne af dansk litteratur.
Anne Wivel
Anne Wivel blev født i 1815 i Nysted på Lolland. Hun havde en fin uddannelse og var kendt for sin skønhed og intelligens. Wivel var også en dygtig pianist og skrædder, og hun arbejdede som lærerinde før hun blev forlovet med Søren Kierkegaard. Hendes historie er mindre kendt end Kierkegaards, og hun anerkendes nu primært for sit forhold til ham.
Historien om deres forhold
Søren Kierkegaard og Anne Wivel mødtes første gang i 1837. Kierkegaard var fra starten meget betaget af Wivel og begyndte at courtere hende. De to tilbragte meget tid sammen, men Søren Kierkegaard var stadig usikker på, om han var klar til at forpligte sig til et ægteskab. I 1840, efter tre års courtship, spurgte Kierkegaard endelig Wivel om at gifte sig med ham. Hun accepterede, og de to blev forlovet.
Men det var ikke en let forlovelse. Kierkegaard var dybt ambivalent over for sin egen beslutning om at gifte sig, og der var flere problemer mellem de to, der viste sig at være uoverstigelige. Kierkegaard var meget dedikeret til sit arbejde og sin filosofi og fandt sjældent tid til sin forlovede. Han delte også mange af sine intime tanker og følelser med sin dagbog, snarere end med Wivel. Dette gjorde hende jaloux og følte sig udenfor hans liv. Kierkegaard på sin side følte, at Wivel ikke var så intellektuel som ham og påpegede ofte hendes mangler i sin dagbog. Dette efterlod hende med et stærkt ønske om at opfylde hans krav og blive en intellektuel.
Kierkegaard var også plaget af sin angst og tvivl omkring sit forhold til Gud. Han var meget beskæftiget med sin tro og kritiserede den moderne kristendom. Wivel var ikke så religiøs som han var, og denne forskel i tro blev et stort problem for dem.
Til sidst blev det for meget for Anne Wivel. Hun begyndte at blive syg af stress og depression og besluttede at afslutte deres forhold i 1841. Kierkegaard var knust over dette og forsøgte desperat at vinde hende tilbage. Han indså nu, at han havde taget hende for givet og at hans ambivalens havde været skyld i deres skænderier. Wivel besluttede at give ham en anden chance og de to blev forlovet igen i 1842.
Men det nye forhold var ikke en succes. De to parter havde stadig mange problemer og tvister, og i sidste ende besluttede Wivel at afslutte forholdet endegyldigt i 1843. Kierkegaard var igen knust af denne beslutning og ville aldrig gifte sig igen. Tabet af Wivel hjalp dog til med at inspirere hans filosofi, som var fuld af grunde til at vægte individuets frihed og valg. Han døde i 1855, 42 år gammel.
FAQs
1. Hvad var Kierkegaards filosofi?
Kierkegaards filosofi blev defineret som eksistentialisme, som betonede individets frihed og valg. Han troede på den enkeltes potentiale og opfattelse af, at den enkelte var ansvarlig for livets udgang, gennem valg og opgør med kulturelle fællesskaber. Filosofien var præget af hans tankesæt omkring troen på Gud, og hans kritik af den moderne kristendom.
2. Hvordan påvirkede forholdet mellem Kierkegaard og Wivel hans arbejde og filosofi?
Forholdet mellem Kierkegaard og Wivel var en af de største inspirationskilder til hans filosofi om individets frihed og valg. Kierkegaard kæmpede med sin ambivalens i forholdet til Wivel og indså til sidst, hvor meget han havde taget hende for givet. Hun var en konstant inspirationskilde til hans filosofi og kunst, og hans kærlighed til hende hjalp ham til at forstå vigtigheden af den enkeltes frihed og valg i livet.
3. Hvordan er forholdet mellem Kierkegaard og Wivel blevet husket?
I dag huskes forholdet mellem Kierkegaard og Wivel som en af de mest fascinerende og dramatiske relationer i dansk historie. Deres forhold er blevet beskrevet i bøger og film, og begge er blevet anerkendt for deres bidrag til dansk kultur og historie. De to er også blevet husket som en vigtig kilde til inspirationskilder for eksistentialismen og den moderne filosofi.
Søgeord søgt af brugere:
Se videoen om “anne wivel søren kierkegaard”
Kierkegaard_tænke_trænge_wivel_1993.wmv
se mere: cungcaphangchinhhang.com
Billeder relateret til anne wivel søren kierkegaard

Du kan se flere oplysninger om anne wivel søren kierkegaard her.
- Søren Kierkegaard (1994) directed by Anne Wivel … – Letterboxd
- Søren Kierkegaard (1994) – IMDb
- Anne Wivel – IMDb
- Søren Kirkegaard (1994) – MUBI
- Søren Kierkegaard NEW Blu-Ray Docu DVD Anne Wivel Paul …
- 53 – Amazon.com
- Søren Kierkegaard – en film af Anne Regitze Wivel – Bibliotek.dk
- På biblioteket – Søren Kierkegaard – Filmstriben
- Søren Kierkegaard, en film af Anne Regitze Wivel
Se mere information her: https://cungcaphangchinhhang.com/danh-muc/cham-soc-da-mat-duong-the.html
så du har læst emneartiklen anne wivel søren kierkegaard. Hvis du fandt denne artikel nyttig, så del den med andre. Mange tak.